İçeriğe geç

Cicoz Kelimesinin Anlamı Nedir

Cicoz ne demektir?

Bir ipin etrafına gizlice halka geçirerek ebeyi aramaya çalıştığınız bir çocuk oyunudur.

Lökoz ne demek?

Lösemi nedir? Lösemi, kan kanseri olarak da adlandırılır, kemik iliği anormal hücrelerle dolduğunda ve bu hücreler kana ve tüm dokulara yayıldığında semptomlara neden olan kötü huylu bir hastalıktır. Akut lösemi aniden başlar ve tedavi edilmezse kısa bir süre içinde ölüme yol açar.

Çiroz insan ne demek?

(kişi) zayıf, zayıf s. ince, zayıf s. deri ve kemik gibi, iskelet gibi, çöp gibi, dal parçası gibi, vb. damperli kamyon s.

Çiklet ne demek TDK?

TDK “tikleme”yi seçti. ⁣ ⁣ Türk “çiğneme sakızı”nın orijinal ithal versiyonu olan “chiclet”, bir Amerikan sakız markası olan “Chiclets”tir. Bu marka adı, “-t” ile küçültülmüş ve “-s” ile büyütülmüş Meksika-İspanyolca “chicle” kelimesidir.

AML hastası kaç yıl yaşar?

Remisyon sonrası tedavi gören genç hastalarda ortanca hastalıksız sağkalım yaklaşık 2 yıl ve genel iyileşme oranı %30-40 iken, yaşlı AML hastalarında genellikle kısa bir süre içinde hastalık tekrarlar; ortanca hastalıksız sağkalım 9-12 aydır ve çok az hasta 2 yıldan fazla yaşar.

Kan kanserinin ilk belirtisi nedir?

Lösemi (kan kanseri) belirtileri nelerdir? Lösemi belirtileri arasında halsizlik ve yorgunluk, gece terlemeleri, ateş, iştahsızlık ve kilo kaybı, ayrıca şişmiş lenf düğümleri, tekrarlayan burun kanamaları, sık enfeksiyonlar ve kolay morarma bulunur.

AML nedir tıpta?

ALL, Akut Lenfoblastik Lösemi Hastalığı’nın kısaltmasıdır. Akut lenfositik lösemi (ALL) ve akut miyeloid lösemi (AML) her ikisi de akut lösemilerdir. Her iki hastalık da kanda bulunan beyaz kan hücrelerinin kemik iliğinde üretildiği ilkel hücrelerden kaynaklanan kanserlerdir.

Çiraz ne demek?

Chiroz (mühendislik) Betonarme yapılarda; Kolon veya perde yapımında kullanılan etriye şeklidir. Düşey donatının etriye ile çevrelenmesi mümkün olmadığında kullanılır. Uçları bükülmüş çelik çubuk karşılıklı düşey donatı görevi görür.

Etriye ve çiroz nedir?

Betonarme yapıların kolon ve duvarlarında kullanılan, donatıların birbirine geçmesini ve etkileşime girmesini sağlayan S şeklindeki etriyelere çapraz çubuk denir. Bazı bölgelerde demir ve kapı kilidi olarak da adlandırılır. Kipper deprem kuvvetlerine dayanabildiği için çok önemlidir.

Çiroz tatlısı ne demek?

Churro (İspanyolca telaffuzu: [ˈtʃuro], Portekizce telaffuzu: [ˈʃuʁu]) bir tür kızarmış köftedir. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve güneybatı Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerdir. Genellikle kahvaltıda yenir, champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batırılır.

Cüsseli ne demek TDK?

sıf. Büyük bir vücudu, iri bir fiziği, tıknaz (canlı) bir kişiliğe sahip: Gerçekten pehlivan boyutlarında bir kişidir (Ahmet Râsim). Yüzleri pek belirgin olmayan bu adamlar uzun boyludur ve çok beyaz donları vardır (Refik H. Karay).

Çıkıl ne demek?

Çıkık; Eklemi oluşturan kemiklerden birinin ayrılmasıdır. Bağ ve kapsül yaralanmaları gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Eklem yüzeyleri birbirinden tamamen ayrılabilir ve kemiklerin uçları farklı pozisyonlarda kilitlenebilir. Rahat hareket etmek hem çok zordur hem de ağrılıdır.

Ciliz ne demek TDK?

Cılız, Türkçe bir kelime olarak kabul edilir. Günlük Türkçede yaygın olarak kullanılır. İnce kelimesi genellikle çok zayıf veya yeterli kiloya sahip olmayan bir kişiyi ifade etmek için kullanılır.

Çiçir ne demek?

Gin, pamuğu tohumlarından ayırmak için kullanılan cihazın yerel dillerdeki adıdır. 1792’de Amerika’da Eli Whitney tarafından keşfedildi. Pamuğu tohumlarından elle ayırmaktan 50 kat daha hızlı ayırabiliyordu.

Çımışkı anlamı nedir?

Köyün eski adı 1928 kayıtlarında “Şamlı” anlamına gelen Dımışkî olarak geçmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Türbanlı Escort