İçeriğe geç

Menekşe Hangi Aylarda Çiçek Açar

Menekşe nasıl açtırılır?

Menekşeler solmuşsa sulamaya devam edilmelidir. Çok az veya çok fazla sulamamaya dikkat edilmelidir. Solan menekşe çiçeklerinin toprak nemi kontrol edilmeli ve sulanmalıdır. Menekşe çiçeğini sulayarak çiçek açtırabilirsiniz.

Menekşe kaç günde bir sulanır?

Sağlıklı bir sulama için, alt tabakaya bol su dökülmeli ve 15 dakika sonra, toprak suyu emdikten sonra, kalan suyu dökmelisiniz. Eğer su yukarıdan eklenecekse, doğrudan bitkiye değil, toprağa dökülmelidir. Ortalama olarak, menekşeler sıcak yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında ise haftada bir kez sulanmalıdır.

Hercai menekşe yazın çiçek açar mı?

Bu çok yıllık bitki 20 cm’ye kadar uzayabilir. Yeşil renkli gövdesi dipten dallanır. Renkli, parlak ama hoş kokulu çiçekleri ilkbahardan yaza kadar açar ve 5-10 cm boyunda olabilir.

Hercai menekşeler ne zaman açar?

Genellikle, menekşeler sonbaharda ekilir ve yaz ve ilkbahar boyunca çiçek açabilir. Menekşeler yüksek sıcaklıklara karşı hassas oldukları için çoğu bölgede yıllık olarak yetiştirilirler.

Çiçeklerin çiçek açması için ne yapmalı?

İşte bitkinizin gelişmesini sağlayacak bazı yöntemler: Haşlanmış yumurta kabukları ve su. Haşlanmış yumurtalarda bulunan kalsiyum ve mineraller bitkiler için son derece faydalıdır. … Muz kabukları … Haşlanmış sebze suyu. … Doğal gübre çayı … Deniz yosunu. … Meyve ve sebze kabukları … Kuru maya. … Aspirin.Daha fazla öğe…

Menekşelere ne iyi gelir?

Menekşelerinize daha iyi bakmak ve onları güçlendirmek için sıvı bitki gübresi, özellikle menekşeler için sıvı bir gübredir. Menekşeleri sularken, yapraklarını veya çiçeklerini değil, ekildikleri toprağı sulayın. Bu, yaprakların sararmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Bitkileri sulamanın en iyi yolu günde bir kezdir.

Menekşe hangi ay açar?

Çok bol çiçek açar ve ilkbahar ve yaz boyunca çiçek açarken görülebilir. Toprağını Nisan ayında değiştirin.

Menekşe suyuna ne konur?

Bildiğiniz gibi hazır bitki besinleri bol miktarda potasyum içerir. Muz kabuğu suyu da bol miktarda potasyum içerdiğinden çiçeklerinizin bolca açmasını sağlayacaktır. Özellikle #menekşeler söz konusu olduğunda inanılmaz etkili dostlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir